Declaració de la CUP de Barcelona per la mort d’Hugo Rafael Chávez Frías, president de Veneçuela

Atesa la mort del president de Veneçuela Hugo Chávez, la CUP de Barcelona expressa el condol més profund a la família i els amics, a totes les companyes i companys de lluita, al conjunt del poble veneçolà i de les diverses societats que configuren l’estat de Veneçuela, i també al seu govern.

Amb la seva pèrdua se’n va una persona que, com a dirigent polític, ha possibilitat un canvi profund en la societat veneçolana, i que alhora ha esdevingut un referent central per a tants pobles que lluiten contra la injustícia social i per la conquesta de la veritable democràcia –la que es funda i creix del poder popular– i dels drets socials.

El seu llegat és i continuarà sent fonamental per a les lluitadores i lluitadors revolucionaris d’arreu del món, per a un espectre amplíssim de les organitzacions d’esquerres i socialistes, i per a aquelles persones que –en el seu dia a dia– treballen als àmbits més diversos per dur a terme la transformació social que totes desitgem.

Animem el poble de Veneçuela a seguir el camí iniciat cap a la justícia social i expressem la nostra solidaritat amb totes les persones que lluiten per aconseguir-ho. Per tot plegat, cridem a participar a la concentració d’avui dimecres a les 6 de la tarda davant del consolat de Veneçuela, situat a la Plaça Urquinaona núm. 6 (Torre Urquinaona).