Solidaritat amb la lluita de Sagalés a Nou Barris

Els i les treballadores de les línies 80, 81, 82 i 83 –concedides per TMB a l’empresa Sagalés– aniran a la vaga indefinida convocada per CCOO a causa dels incompliments següents per part de la direcció patronal:

1. Un treballador ha sigut acomiadat mentre la direcció de l’empresa i els representants sindicals conversaven sobre la millora del servei, abans de la convocatòria de vaga.

2. L’empresa està incomplint la normativa vigent de descansos entre jornades. És a dir, els treballadors descansen menys de les 12 hores que estableix l’Estatut dels Treballadors, amb el perill que això implica tant per a la salut de la plantilla afectada, com per a la seguretat del veïnat de Nou Barris i usuaris del servei. A més, han passat de tenir jornada continuada a jornada partida, amb l’ampliació injustificada de la jornada laboral.

3. Aquestes línies han estat privatitzades per la direcció d’autobusos de TMB, utilitzant vehicles amb una antiguitat d’entre 8 i 12 anys, la qual cosa dóna lloc a avaries contínues, i encara més arran de l’estat lamentable de les carreteres per on transiten les quatre línies afectades.

4. Fa dos mesos, la representació sindical a l’empresa es va reunir amb la regidora del districte sense obtenir-ne cap resultat satisfactori. Un cop mes se’n demostra la inutilitat i ineficàcia extremes a l’hora de resoldre els problemes del districte. (Sra. Rognoni i equip de govern: tornin d’una vegada als seus barris benestants!)

5. La neteja dels autobusos l’han de fer els conductors mateixos, de manera que l’empresa s’estalvia el servei de neteja.

Per aquestes raons, des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Nou Barris, tal com ja vam fer a l’estiu del 2011 amb els treballadors represaliats d’aquesta mateixa empresa, manifestem tot el nostre suport a la vaga indefinida convocada a les línies 80, 81 , 82 i 83 a partir del 4 de març del 2013. Agraïm a la secció sindical de Comissions Obreres la informació facilitada a la Candidatura d’Unitat Popular.

LA LLUITA ÉS L’ÚNIC CAMÍ!!!