Notícies dels districtes

En motiu de la nostra Diada Internacional, i en el marc de l’escalada de violència feixista i
imperialista, capitalista i patriarcal que patim tota la classe treballadora arreu dels Països Catalans,arreu dels estats espanyol i francès, i arreu del món, des de la COS creiem necessari allunyar-nos de qualsevol visió interclassista en el marc de les lluites que tenim plantejades davant nostre en el camí pel nostre complet alliberament.

II TROBADA ATENEUS I CASALS DEL BARCELONÈS

LA TORNA
CASAL 3 LLIRIS
LA BARRAQUETA


DIVENDRES 19/01/2018


20.00 PRESENTACIÓ I XERRADA


“Importància dels ateneus i casals en la creació del poder popular”
A càrrec de:
o Paula Serrano (membre d’Arran la Barraqueta i del Casal Popular 3 Lliris)
o Isabel Vallet (membre d’Endavant)
o Helena Ojeda (membre de La Torna, coordinadora de l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu)

El passat 28 de desembre del 2017 el consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), un consorci on participen la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, va aprovar per unanimitat l’increment d’un 2% de les tarifes dels abonaments generals del transport públic.

Des de la CUP Capgirem Barcelona volem mostrar el nostre suport a les companyes de l'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran, per l'acció realitzada per denunciar el model turístic a la ciutat de Barcelona davant dels intents de criminalització per part de persones i partits polítics. 

D'aquesta manera, entenem que és imprescindible que l'Ajuntament de Barcelona desenvolupi polítiques valentes que avancin cap al decreixement turístic a la nostra ciutat així com que garanteixi el dret a aquesta a les veïnes de la ciutat. 

A l’informe sobre el Pla de Barris sobre La Verneda i La Pau, vam parlar de la necessitat d’obrir aquests barris ja que pateixen un gran aïllament degut a les grans fronteres urbanes que els franquegen. Vam afegir que necessitem destinar recursos fora del pla de barris i impulsar mesures que no tenen un cost econòmic i són cabdals per millorar la seva salut com la reducció de l’ús del cotxe.

Aquest dijous 1 de desembre seran jutjats a la ciutat de la justícia el company de Tras la Manta i el regidor de la CUP Capgirem Barcelona per la seva lluita en suport del col·lectiu de venedors ambulats i la seva xarxa de solidaritat de la ciutat de Barcelona.

Avui 19 de juliol de 2016 el CADCI, l’Ateneu Enciclopèdic Popular i la CUP Capgirem Barcelona han fet una roda de premsa per commemorar els 80 anys del que havia de ser l’inici de l’Olimpíada Popular. Una Olimpíada que no es va poder dur a terme degut al cop d’estat feixista contra la república aquells mateixos dies.

 

Ahir divendres la Jutgessa Elena Carasol va acordar l'ingrés en presó preventiva de Sidil Moctar, venedor ambulant, investigat per un delicte d'atemptat a l'autoritat i un delicte de lesions. La presó preventiva va ser instada per la Fiscalia i per l'advocat de la Guàrdia Urbana, i va ser acordada finalment per la Jutgessa al·legant estat d'alarma social i risc de fugida.

Des de la CUP de Sant Martí volem reivindicar la necessitat d’ordenació singular

urbanística de la Rambla del Poblenou. És en aquest sentit que MANIFESTEM:

La necessitat d’aprovar una ordenança que reguli la implementació de terrassesa la Rambla del Poblenou per a què tothom pugui gaudir de la Rambla amb plenitud.

Que l’ordenança ha de regular l’espai públic per garantir el seu accés per a tothom, així com el seu ús, que és un dret bàsic de totes les comunitats.

Pàgines