La CUP dóna suport a la immersió lingüística

Aquest divendres, 23 de setembre de 2011, l’Ajuntament de Barcelona ha dut a terme un ple extraordinari a instàncies del grup municipal Unitat per Barcelona per tractar, com a únic punt de la ordre del dia, del model català d’immersió lingüística. El plenari ha acabat en l’aprovació d’una declaració de suport a la immersió, signada per Unitat per Barcelona, CiU, PSC i ICV-EUiA. Només el Partit Popular se’n ha mantingut al marge.


Enfront d’aquesta declaració i ateses les agressions que està sofrint el model d’immersió català, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona vol fer les consideracions següents:

 

La CUP defensa d’una manera ferma i contundent el model català d’immersió lingüística. Creu que el català ha de ser la llengua vehicular de tot el sistema educatiu, des de l’escola bressola fins a la universitat. Lluita per un marc educatiu dels Països Catalans i volem un ensenyament català tant en llengua com en continguts.


Valora positivament la declaració que ha signat l’Ajuntament en defensa del model d’immersió i la seva adhesió a la Plataforma Somescola.cat. Exigeix, però, que el “suport i el compromís” a la comunitat educativa que promou la declaració es faci de manera proactiva i, si cal, arribi fins a les últimes conseqüències. Fins i tot si s’ha d’apostar per la insubmissió.


Considera que el suport de l’Ajuntament a les escoles ha d’anar més enllà d’aquesta declaració. Pensem que el consistori també ha de procurar tot el suport perquè la ciutat tingui una educació pública i de qualitat amb una contractació docent suficient per cobrir les necessitats reals i una reforç de les aules d’acollida per garantir tant l’ensenyament del català com el procés d’educació des del cicle d’Infantil i Primària fins al Batxillerat amb les millors garanties.


Finalment, considera que l’Ajuntament ha de ser un òrgan actiu per a la normalització lingüística de la llengua catalana, tant en l’àmbit educatiu com en tots els altres aspectes públics dels quals té competències directes. Enten que el consistori ha de garantir el coneixement i l’aprenentatge del català i donar les eines suficients per promoure l’ús social de la llengua a través de la normalització del seu ús a les institucions i la promoció de cursos d’aprenentatge per a nouvinguts, entre altres moltes iniciatives possibles.