Primera Audiència Pública de l’any a Sarrià-Sant Gervasi

El passat dijous 12 de gener es va celebrar al Centre Cívic de Can Castelló la primera Audiència Pública de l’any, així com la primera del nou govern municipal. Assistència massiva d’unes veïnes i veïns amb ganes de preguntar coses al Regidor. Vaja, com el mateix significat d’audiència ens indica, amb ganes de ser escoltats.

I no neguem que el senyor Puigdollers ho va fer. Una per una, el regidor contesta totes i cada una de les preguntes, no sense que abans el gerent del districte, el senyor Carles Esquerra, li faci algun senyal per matisar alguna resposta poc exacta. Tot i així, cada cop més tenim la sensació que el nostre regidor té, per dir-ho d’alguna manera, la pell més fina. Sobretot quan la veïna o el veí que fa una pregunta un pèl insidiosa que sobrepassi la petició de canviar la direcció d’un carrer, el soroll d’un bar que tanca tard o els cotxes aparcats en doble fila.

Quan això succeeix les respostes del senyor Puigdollers agafen un to moralista jesuític insuportable. Sinó que li ho diguin a l’Isabel Lacruz, que porta anys denunciant l’ajuntament per no respectar el ginjoler del carrer Arimón. Una de les respostes a la manca de sensibilitat i compromís per part de l’Ajuntament en aquest cas fou un “miri senyora Lacruz, aquí ens coneixem tots” quan la majoria dels assistents, posem la mà al foc, la veien per primera vegada. Tres quarts del mateix va passar quan l’assemblea de Sarrià-Sant Gervasi de la CUP de Barcelona vam preguntar sobre l’opacitat i manca d’informació sobre el macro projecte de les 16 portes i si aquest, per exemple, posaria en perill la transitada Carretera de les Aigües. A nosaltres ens va tocar un “vosaltres esteu molt mal informats” a la qual cosa vam respondre que per aquell mateix motiu érem allà.

En definitiva, totes aquelles qüestions de caire tècnic són resoltes amigablement amb un “en pren nota el gerent del districte” o “en pren nota la Intendent de la Guàrdia Urbana”, però les que qüestionen les decisions més polítiques (nul respecte al patrimoni o manca de transparència informativa en projectes rellevants) desperten una clara antipatia.

Afortunadament per nosaltres, en aquest cas, en vam treure alguna informació. Tot i que per la complexitat de les seves respostes encara no som capaços de desxifrar com es desenvoluparà el projecte de les 16 portes, una de les nostres preguntes feia referència a la celebració de tallers participatius on les veïnes i veïns podran presentar quines són les seves prioritats. Aquest es realitzarà el proper 6 de febrer a les 18h. (lloc: IES Menendez i Pelayo (Via Augusta, 140)).

Ja entenem que l’actual govern espera uns consells de barri, audiències i plens despolititzats, de pilotes fora i de consens ciutadà de cara a la galeria. Nosaltres, però, seguirem defensant un model democràtic molt més participatiu, transparent i directe que l’actual.