CUP Capgirem Barcelona rebutja la política repressiva de l’Ajuntament vers els Venedors Ambulants

 


    Des de la CUP Capgirem Barcelona volem manifestar la nostra decepció per les paraules emeses en roda de premsa per la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, el regidor d’ERC, Jordi Coronas, i el Comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens.
    Les conclusions exposades - extretes de la “Taula de Ciutat per a l’Abordatge de la Venda Ambulant Irregular al Carrer" - són unilaterals i repressives, i per tant el govern ha abandonat la mediació i la cerca de solucions consensuades - com a mínim amb el col·lectiu més feble del que ells anomenen conflicte, els venedors ambulants -.

    No s’ha concretat ni la temporització, ni els salaris, ni la quantitat de places, de la proposta del govern pel que fa a la inserció laboral de les persones que avui exerceixen la venda ambulant i desitgin acollir-se a la proposta del govern, de nou una cortina de fum per a disfressar  d’acció social la repressió, el pal i la pastanaga de sempre. 

    El govern ha parlat també de la inclusió d’un carnet de ciutat per al col·lectiu de persones sense papers, una proposta de la CUP Capgirem Barcelona. Aquest carnet tenia com a finalitat atorgar tot un seguit de drets que ara són negats a les persones migrades. Diem tenia, perquè avui el govern no ha detallat quins drets anirien associats a aquests carnet com tampoc ha fet una temporització de la seva implantació, per tant el que avui ha presentat el govern és un paper buit de contingut. Entenem que això forma part de l’estratègia del govern de minimitzar l’impacte mediàtic que l’acció repressiva, per la que han optat, pot tenir en la seva imatge.

    El que si ha estat ben concretat han estat les mesures repressives; la inclusió dels mossos, les multes als clients, les amenaces als col·lectius i persones solidaris/es amb els venedors.

    Com a CUP Capgirem Barcelona seguirem donant suport als companys i companyes del Sindicat Popular de Venedors Ambulants, i les accions que tirin endavant per fer valer el seu dret a viure dignament, com ara el Mercat Rebel d’aquest dissabte a les 17h a Canaletes.

Més informació:

- Roda de premsa del govern

- Declaracions de Maria José Lecha respecte la roda de premsa del govern