Notícies de Barcelona

Cal tenir en compte que el mercat de Sant Antoni no és només un mercat; en són tres: el de fresc, els encants i el dominical del llibre. De fet, sempre ha sigut més que un mercat perquè ha complert moltes funcions més enllà de la comercial. Ha contribuït a la lluita contra la pobresa i l’exclusió social generant comunitat i creant una xarxa de protecció social per als veïns més vulnerables cedint-los els productes al final del dia.

En motiu de la nostra Diada Internacional, i en el marc de l’escalada de violència feixista i
imperialista, capitalista i patriarcal que patim tota la classe treballadora arreu dels Països Catalans,arreu dels estats espanyol i francès, i arreu del món, des de la COS creiem necessari allunyar-nos de qualsevol visió interclassista en el marc de les lluites que tenim plantejades davant nostre en el camí pel nostre complet alliberament.

II TROBADA ATENEUS I CASALS DEL BARCELONÈS

LA TORNA
CASAL 3 LLIRIS
LA BARRAQUETA


DIVENDRES 19/01/2018


20.00 PRESENTACIÓ I XERRADA


“Importància dels ateneus i casals en la creació del poder popular”
A càrrec de:
o Paula Serrano (membre d’Arran la Barraqueta i del Casal Popular 3 Lliris)
o Isabel Vallet (membre d’Endavant)
o Helena Ojeda (membre de La Torna, coordinadora de l’Ateneu L’Harmonia de Sant Andreu)

El passat 28 de desembre del 2017 el consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), un consorci on participen la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, va aprovar per unanimitat l’increment d’un 2% de les tarifes dels abonaments generals del transport públic.

Des de la CUP Capgirem Barcelona volem mostrar el nostre suport a les companyes de l'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran, per l'acció realitzada per denunciar el model turístic a la ciutat de Barcelona davant dels intents de criminalització per part de persones i partits polítics. 

D'aquesta manera, entenem que és imprescindible que l'Ajuntament de Barcelona desenvolupi polítiques valentes que avancin cap al decreixement turístic a la nostra ciutat així com que garanteixi el dret a aquesta a les veïnes de la ciutat. 

Les Rambles de Barcelona són un símbol de la massificació turística que pateix la ciutat, un espai que, malgrat ser una icona de Barcelona, paradoxalment ha deixat de ser dels barcelonins i les barcelonines. Com a eix principal del districte de Ciutat Vella, les Rambles travessen barris on la població és expulsada per la pressió immobiliària lligada a la gentrificació i la turistització, on els lloguers es disparen, la convivència es fa difícil i els comerços tradicionals són substituïts per botigues de lloguer de bicicletes.

Associació de Gàmbia a Catalunya i Amics de Gàmbia a Catalunya

Nosaltres, membres de l'Associació de Gàmbia a Catalunya i els amics de Gàmbia a Catalunya,   estem seguint atentament la crisi política a Gàmbia, des de que el President sortint Yaya Jammeh va expressar el seu rebuig total als resultats electorals de l'1 de desembre de 2016. 

Pàgines