Notícies de Barcelona

El dilluns dia 16 de novembre el cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona va irrompre al barri del Besòs Maresme per escorcollar diverses vivendes i requisar material utilitzat per la venta ambulant. Es van detenir a diversos veïns del barri d'origen subsaharià, un dels quals saltà de la finestra de l'immoble per escapar-se dels agents i va haver de ser portat a l'hospital per una possible fractura a la cama.

Cada 25 de novembre, “Dia contra la violència de Gènere”, tots els partits i organitzacions emeten un comunicat en el qual denuncien la violència de gènere i l’assassinat de dones en mans d’homes, com a expressió màxima d’aquesta violència. Enguany la CUP-Capgirem volem mostrar el nostre rebuig a aquesta i, de nou, fer palès el nostre objectiu màxim: la fi del sistema patriarcal, l'status quo dels homes que fa possible la violència contra les dones i que els atorga privilegis en tots els àmbits (polític, educatiu, jurídic, mèdic, econòmic, etc.).

Disculpin les molèsties, però ens estan assassinant! Totes hem llegit els titulars dels principals diaris, ells asseguren que “morim en mans de les nostres parelles o exparelles”, asseguren que la “víctima” no havia denunciat al seu company i que els veïns al·legaven sorpresos que “era un bon home”.

La CUP Capgirem Barcelona rebutgem la presència a la nostra ciutat del criminal feixista José Antonio López Larrea per a dur a terme un acte polític a la llibreria Europa (C/ Sèneca 12, Vila de Gràcia), coneguda per ser refugi de l’ideari nacionalsocialista,feixista i racista.
 

Avui a la matinada els mossos d’esquadra han iniciat, seguint instruccions de l’Audiència Nacional espanyola (òrgan continuador del Tribunal de Orden Público franquista), diversos escorcolls a Barcelona (Ateneu Llibertari de Sants, i a Gràcia, Sant Andreu de Palomar i el Clot) i Manresa. A les 11 del matí ja hi ha confirmades 9 detencions.

Des de la CUP Capgirem Barcelona ens veiem tristament obligades a matisar les declaracions fetes per la senyora Sonia Sanchez aquest matí de dimarts, dia 20 d’octubre de 2015, al programa ELS MATINS DE TV3.

La CUP Capgirem Barcelona abandonem l'espai de debat (amb alguns dels grups municipals) a l'Ajuntament sobre la venda ambulant a la ciutat, mentre no tinguem evidències clares d'un canvi en el model d'afrontar aquest tema. 

Avui a la Junta de Portaveus s’ha decidit que les esmenes de la CUP Capgirem Barcelona presentades pel proper Ple Extraordinari de dilluns vinent no s’acceptessin a portar ni tan sols a debat. Els motius exposats pels diferents grups,-recolzant-se amb la interpretació feta pel Secretari General del Reglament Orgànic Municipal- és que aquestes esmenes no corresponien al tema pel qual s’havia convocat el Ple; l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència.

Pàgines