Notícies de Barcelona

Les Rambles de Barcelona són un símbol de la massificació turística que pateix la ciutat, un espai que, malgrat ser una icona de Barcelona, paradoxalment ha deixat de ser dels barcelonins i les barcelonines. Com a eix principal del districte de Ciutat Vella, les Rambles travessen barris on la població és expulsada per la pressió immobiliària lligada a la gentrificació i la turistització, on els lloguers es disparen, la convivència es fa difícil i els comerços tradicionals són substituïts per botigues de lloguer de bicicletes.

Associació de Gàmbia a Catalunya i Amics de Gàmbia a Catalunya

Nosaltres, membres de l'Associació de Gàmbia a Catalunya i els amics de Gàmbia a Catalunya,   estem seguint atentament la crisi política a Gàmbia, des de que el President sortint Yaya Jammeh va expressar el seu rebuig total als resultats electorals de l'1 de desembre de 2016. 

Aquest dijous 1 de desembre seran jutjats a la ciutat de la justícia el company de Tras la Manta i el regidor de la CUP Capgirem Barcelona per la seva lluita en suport del col·lectiu de venedors ambulats i la seva xarxa de solidaritat de la ciutat de Barcelona.

Aquest matí el Govern del Districte (BCNenComú-PSC) havia convocat una reunió amb representants del CEII (Centre d’Estudis Ignasi Iglesias) per a parlar de les demolicions que s’estan fent al solar on hi ha les cases del C/ del Pont, les més antigues de Sant Andreu de Palomar i amb un gran valor patrimonial pel nostre poble. 

Hi ha assistit també l’Ivan Altimira, conseller de la CUP, tot i no haver-hi estat convocat.

Avui 19 de juliol de 2016 el CADCI, l’Ateneu Enciclopèdic Popular i la CUP Capgirem Barcelona han fet una roda de premsa per commemorar els 80 anys del que havia de ser l’inici de l’Olimpíada Popular. Una Olimpíada que no es va poder dur a terme degut al cop d’estat feixista contra la república aquells mateixos dies.

Davant el pacte signat sobre el cas Juan Andrés Benítez, la CUP vol fer les següents consideracions.

No podem compartir que com a conseqüència directa del pacte signat per les diverses parts, inclosa l’acusació popular que representava el col·lectiu “Justicia Juan Andrés”, no es porti a judici als responsables d'uns fets que vulneren els més elementals drets fonamentals, com són el dret a la vida, la dignitat humana i la intimitat.

 

Ahir divendres la Jutgessa Elena Carasol va acordar l'ingrés en presó preventiva de Sidil Moctar, venedor ambulant, investigat per un delicte d'atemptat a l'autoritat i un delicte de lesions. La presó preventiva va ser instada per la Fiscalia i per l'advocat de la Guàrdia Urbana, i va ser acordada finalment per la Jutgessa al·legant estat d'alarma social i risc de fugida.

Pàgines